تبليغاتX
اخبار گیلان / Guilan News Agency/ پنجشنبه، 1 آبان، 1393


دوشنبه 29 فروردین 1390 12:47:50    تعداد بازديد: 672    شناسه خبر: 6303    بخش: اجتماعی  نسخه چاپي
تولید کالباس از ماهی
کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از تولید کالباس ماهی و سوریمی از ماهی سارم خبر داد.


کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از تولید کالباس ماهی و سوریمی از ماهی سارم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندر انزلی، مرضیه موسوی نسب در جمع کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با اشاره به اینکه کالباس به عنوان محصولی نیمه آماده شهرت دارد اظهار داشت: این فرآورده مخلوط پایداری از گوشت حلال، چربی و آب است که با مواد افزودنی دیگر در اشکال مختلف تولید میشود.

وی تولید کالباس ماهی از سوریمی و مقایسه ویژگی‌های بافتی آن با کالباس تولید شده از ماهی را از اهداف این تحقیق عنوان کرد و افزود: نمونه‌ها پس از تولید به مدت یک، 14، 30، 45 و 60 روز در سردخانه با دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند.

موسوی نسب خاطرنشان کرد: برای مقایسه ویژگی‌های بافتی نمونه‌ها و تعیین فاکتورهای میزان سفتی و مقاومت به کشش آنها از دستگاه بافت‌سنج استفاده شد.
کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز بیان داشت: نتایج نشان داد میزان سفتی و مقاومت به کشش نمونه‌ها با گذشت زمان افزایش یافت.

به گفته وی میانگین مقدار دو فاکتور بافتی نشان داد اختلاف معنیداری بین نمونه‌های کالباس ماهی و سوریمی تولیدی وجود داشت.

*تاثیر استفاده از متابی سولفیت سدیم بر ویژگی کیفی میگو
موسوی نسب به تاثیر استفاده از متابی سولفیت سدیم بر ویژگی‌های کیفی میگو طی نگهداری به صورت منجمد اشاره کرد و گفت: ترکیبات سولفیت در بسیاری از کشورها برای جلوگیری از ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در سطح میگو پس از صید استفاده می‌شود.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، سولفیت را ارزان‌ترین و آسان‌ترین روش برای جلوگیری ملانوسیس عنوان کرد و افزود: این ماده برای بسیاری از افراد که به ترکیبات سولفور حساسند ممنوع است.

وی ادامه داد: این تحقیق بررسی تاثیر تیمار متابی سولفیت سدیم بر ویژگی کیفی میگوی صورتی خلیج فارس به صورت کامل و خام طی نگهداری به صورت منجمد به مدت 6 ماه انجام شد.
موسوی نسب آزمایش‌ها را شامل اندازه‌گیری ph ، تعداد مجموع باکتری‌های هوازی، عدد پراکسید و تری متیل آمین نیتروژن به صورت زمان‌بندی در مقاسه با نمونه‌های کنترل شده بیان کرد.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز تصریح کرد: نتایج نشان داد تیمار متابی سولفیت سدیم پس از 6 ماه موجب کاهش مجموع باکتری‌های هوازی در هر دو نمونه شد ضمن اینکه از نظر میزان ph و عدد پراکسید بهتر است میگوها همراه پوسته نگهداری شوند.

وی با اشاره به اینکه تیمار متابی سولفیت سدیم تاثیر منفی بر میزان تری متیل آمین داشت، خاطرنشان کرد: در مجموع تیمار متابی سولفیت سدیم در این پروژه اثر نگهدارندگی برای حفظ کیفیت میگوها در مدت 6 ماه نگهداری در دمای منهای 18 درجه سانتیگراد را نداشت.

*لعاب‌دهی یخی آب بر ویژگی‌های کیفی میگوی منجمد
موسوی نسب با اشاره به مقایسه استفاده از لعاب‌دهی یخی آب و کیتوزان بر ویژگی‌های کیفی میگوی منجمد اظهار داشت: انجماد یک روش موثر نگهداری غذاهای دریایی است.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز با تاکید براینکه لعاب‌دهی کیفیت محصول را بهبود نمی‌دهد، افزود: لعاب‌دهی شامل یک پوشش نازک یخ است که سطح خارجی محصول را پوشانده و برای محصولات شیلاتی کوچک با شکل نامنظم مانند میگو، زمانی که بدون بسته‌بندی یا درون بسته‌های بالشتکی باشند لازم است.

وی هدف از این تحقیق را بررسی تاثیرات لعاب‌دهی آب و محلول دو درصد کیتوزان بر کیفیت نمونه‌های کامل و خام نگهداری شده در دمای منهای دو تا منهای 18 درجه سانتیگراد ذکر کرد و بیان داشت: نمونه‌های میگو به صورت زمان‌بندی شده برای آزمایش‌های تیوباربیتوریک اسید، تری متیل آمین نیتروژن، ph ، الکتروفورز و ارزیابی حسی در زمان صفر و پس از 6 ماه نگهداری به صورت منجمد بررسی شدند.

به گفته موسوی نسب نتایج حاصل از آزمایش‌های الکتروفورز و ارزیابی حسی نیز نشان دهنده حفاظت بهتر از کیفیت میگو با استفاده از لعاب‌دهی یخی محلول کیتوزان بود. 


موارد مرتبط :
  • صید ماهی سفید نادر در بندر انزلی
  • سومین بار متوالی از یک ماهی اوزون بورون تخمک حاصل شد
  • ظرفیت پرورش 900 هزار تن ماهی در قفس در کشور
  • مصرف سرانه ماهی در گیلان 12 کیلوگرم است
  • یک تن خاویار و هفت تن گوشت ماهی خاویاری در گیلان استحصال شد
  • تغییر زمان ماهیگیری در رودخانه مرزی آستاراچای ضروری است
  • تولید بستنی از ماهی کپور نقره‌ای
  • تولید عصاره ماهی قزل‌آلا
  • رودخانه های گیلان شرایط لازم برای تکثیر طبیعی ماهیان را ندارند
  • تکثیر فیلماهیان پرورشی 9 ساله در انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
  • کشف 8800 رشته دام ماهیان استخوانی در گیلان
  • صید ماهی سفید سه کیلوگرمی در گیلان

  • تصاوير ديگر :
     

    نظرات شما در مورد اين خبر
    نام شما : (اختياري)
    آدرس ايميل : (اختياري)
    نظر شما :

    
    تبلیغات
    خبرهای‌اخير‌اين‌بخش
    یک توصیه برای دیابتی هاعلم واچینی سنت رایج در روستاهای کوهستانی شرق گیلانتوسعه آموزش های بازار محور مهمترین رویکرد فنی و حرفه ای گیلانافزایش شهریه مهدهای ستاره دار گیلان 10 تا 30 درصد اعمال محدودیت ترافیکی در جاده رشت - قزوین سرویس رایگان اتوبوسرانی رشتضرب و شتم دو منجی غریق بندرانزلی توسط مسافرانجبران کمبود آب شرب بهداشتی در ایام گرم سالرونمایی از سند اولویت های پژوهشی استان در هفته پژوهشصدور حکم فروشندگان غیر قانونی بیش از هزار ماهی سفید
    جديدترين عناوين
    یک توصیه برای دیابتی ها تشدید طرح حفاظت از جنگل‌های گیلان اعطا تسهیلات بانکی به 200 بافنده گیلانی فرش دستباف توسعه آموزش های بازار محور مهمترین رویکرد فنی و حرفه ای گیلان افزایش شهریه مهدهای ستاره دار گیلان 10 تا 30 درصد جلوگیری از واردات 800 تن علوفه به استان گیلان با ساماندهی کاه و کلش مزارع اعمال محدودیت ترافیکی در جاده رشت - قزوین سرویس رایگان اتوبوسرانی رشت وضعیت راتون گیلان خوب نیست ضرب و شتم دو منجی غریق بندرانزلی توسط مسافران کسب 2 مدال برنز رقابت های وزنه برداری کشور توسط ورزشکار گیلانی جبران کمبود آب شرب بهداشتی در ایام گرم سال رونمایی از سند اولویت های پژوهشی استان در هفته پژوهش صدور حکم فروشندگان غیر قانونی بیش از هزار ماهی سفید پروژه جمع‌آوری روان‌آب‌های سطحی رشت سرعت بیشتری بگیرد برپایی نمایشگاه حجاب و عفاف در املش اجرای نمایش خیابانی «دجال‌واره» در گیلان آغاز آبگیری سد «شهربیجار» برپایی نمایشگاه توانمندی‌های نیروهای مسلح در گیلان اجرای طرح قطار شهری با تصویب طرح جامع حمل و نقل ترافیک شهر رشت اختصاص 2 میلیارد تومان اعتبارات برای ساماندهی رودخانه مرزی آستارا چای برپایی نمایشگاههای پاییزه در شهرستانهای گیلان کلاهبرداران 8 میلیارد ریالی شرکت بیمه آسیا در دام پلیس گیلان سرانه محیط بان در گیلان کم است واریز یارانه شهریورماه تصاویر موزه میراث روستایی گیلان بازدید هیئت اقتصادی و فرهنگی قطر از موزه میراث روستایی گیلان بهره برداری از 40 مدرسه نوساز گیلان در آغاز مهر ماه تصاویر دومین جشنواره منطقه ای مجسمه های شنی - لنگرود جدیت دهیاران بر مدیریت زباله مراکز گردشگری
    خبرهای‌برتر‌هفته