تبليغاتX
اخبار گیلان / Guilan News Agency/ شنبه، 1 آذر، 1393


دوشنبه 29 فروردین 1390 12:47:50    تعداد بازديد: 688    شناسه خبر: 6303    بخش: اجتماعی  نسخه چاپي
تولید کالباس از ماهی
کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از تولید کالباس ماهی و سوریمی از ماهی سارم خبر داد.


کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از تولید کالباس ماهی و سوریمی از ماهی سارم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندر انزلی، مرضیه موسوی نسب در جمع کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با اشاره به اینکه کالباس به عنوان محصولی نیمه آماده شهرت دارد اظهار داشت: این فرآورده مخلوط پایداری از گوشت حلال، چربی و آب است که با مواد افزودنی دیگر در اشکال مختلف تولید میشود.

وی تولید کالباس ماهی از سوریمی و مقایسه ویژگی‌های بافتی آن با کالباس تولید شده از ماهی را از اهداف این تحقیق عنوان کرد و افزود: نمونه‌ها پس از تولید به مدت یک، 14، 30، 45 و 60 روز در سردخانه با دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند.

موسوی نسب خاطرنشان کرد: برای مقایسه ویژگی‌های بافتی نمونه‌ها و تعیین فاکتورهای میزان سفتی و مقاومت به کشش آنها از دستگاه بافت‌سنج استفاده شد.
کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز بیان داشت: نتایج نشان داد میزان سفتی و مقاومت به کشش نمونه‌ها با گذشت زمان افزایش یافت.

به گفته وی میانگین مقدار دو فاکتور بافتی نشان داد اختلاف معنیداری بین نمونه‌های کالباس ماهی و سوریمی تولیدی وجود داشت.

*تاثیر استفاده از متابی سولفیت سدیم بر ویژگی کیفی میگو
موسوی نسب به تاثیر استفاده از متابی سولفیت سدیم بر ویژگی‌های کیفی میگو طی نگهداری به صورت منجمد اشاره کرد و گفت: ترکیبات سولفیت در بسیاری از کشورها برای جلوگیری از ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در سطح میگو پس از صید استفاده می‌شود.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، سولفیت را ارزان‌ترین و آسان‌ترین روش برای جلوگیری ملانوسیس عنوان کرد و افزود: این ماده برای بسیاری از افراد که به ترکیبات سولفور حساسند ممنوع است.

وی ادامه داد: این تحقیق بررسی تاثیر تیمار متابی سولفیت سدیم بر ویژگی کیفی میگوی صورتی خلیج فارس به صورت کامل و خام طی نگهداری به صورت منجمد به مدت 6 ماه انجام شد.
موسوی نسب آزمایش‌ها را شامل اندازه‌گیری ph ، تعداد مجموع باکتری‌های هوازی، عدد پراکسید و تری متیل آمین نیتروژن به صورت زمان‌بندی در مقاسه با نمونه‌های کنترل شده بیان کرد.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز تصریح کرد: نتایج نشان داد تیمار متابی سولفیت سدیم پس از 6 ماه موجب کاهش مجموع باکتری‌های هوازی در هر دو نمونه شد ضمن اینکه از نظر میزان ph و عدد پراکسید بهتر است میگوها همراه پوسته نگهداری شوند.

وی با اشاره به اینکه تیمار متابی سولفیت سدیم تاثیر منفی بر میزان تری متیل آمین داشت، خاطرنشان کرد: در مجموع تیمار متابی سولفیت سدیم در این پروژه اثر نگهدارندگی برای حفظ کیفیت میگوها در مدت 6 ماه نگهداری در دمای منهای 18 درجه سانتیگراد را نداشت.

*لعاب‌دهی یخی آب بر ویژگی‌های کیفی میگوی منجمد
موسوی نسب با اشاره به مقایسه استفاده از لعاب‌دهی یخی آب و کیتوزان بر ویژگی‌های کیفی میگوی منجمد اظهار داشت: انجماد یک روش موثر نگهداری غذاهای دریایی است.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز با تاکید براینکه لعاب‌دهی کیفیت محصول را بهبود نمی‌دهد، افزود: لعاب‌دهی شامل یک پوشش نازک یخ است که سطح خارجی محصول را پوشانده و برای محصولات شیلاتی کوچک با شکل نامنظم مانند میگو، زمانی که بدون بسته‌بندی یا درون بسته‌های بالشتکی باشند لازم است.

وی هدف از این تحقیق را بررسی تاثیرات لعاب‌دهی آب و محلول دو درصد کیتوزان بر کیفیت نمونه‌های کامل و خام نگهداری شده در دمای منهای دو تا منهای 18 درجه سانتیگراد ذکر کرد و بیان داشت: نمونه‌های میگو به صورت زمان‌بندی شده برای آزمایش‌های تیوباربیتوریک اسید، تری متیل آمین نیتروژن، ph ، الکتروفورز و ارزیابی حسی در زمان صفر و پس از 6 ماه نگهداری به صورت منجمد بررسی شدند.

به گفته موسوی نسب نتایج حاصل از آزمایش‌های الکتروفورز و ارزیابی حسی نیز نشان دهنده حفاظت بهتر از کیفیت میگو با استفاده از لعاب‌دهی یخی محلول کیتوزان بود. 


موارد مرتبط :
  • صید ماهی سفید نادر در بندر انزلی
  • سومین بار متوالی از یک ماهی اوزون بورون تخمک حاصل شد
  • ظرفیت پرورش 900 هزار تن ماهی در قفس در کشور
  • مصرف سرانه ماهی در گیلان 12 کیلوگرم است
  • یک تن خاویار و هفت تن گوشت ماهی خاویاری در گیلان استحصال شد
  • تغییر زمان ماهیگیری در رودخانه مرزی آستاراچای ضروری است
  • تولید بستنی از ماهی کپور نقره‌ای
  • تولید عصاره ماهی قزل‌آلا
  • رودخانه های گیلان شرایط لازم برای تکثیر طبیعی ماهیان را ندارند
  • تکثیر فیلماهیان پرورشی 9 ساله در انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
  • کشف 8800 رشته دام ماهیان استخوانی در گیلان
  • صید ماهی سفید سه کیلوگرمی در گیلان

  • تصاوير ديگر :
     

    نظرات شما در مورد اين خبر
    نام شما : (اختياري)
    آدرس ايميل : (اختياري)
    نظر شما :

    
    تبلیغات
    خبرهای‌اخير‌اين‌بخش
    حلق آویز شدن نخستین عامل خودکشی در گیلان استافتتاح دو سرای محله برای نخستین‌بار در رشت بهره برداری از رصدخانه کوشیار گیلانی رشت تا پایان امسال آغاز واکسیناسیون پنج‌گانه پنتاوالان در گیلان برداشت غیرمجاز شن و ماسه جرم استمرمت 85 درصد از گود افتادگی های آزاد راه رشت – قزویناجتماع بزرگ اربعین حسینی در آستانه‌اشرفیهاختصاص اعتبار برای تعمیرات مدارس استثنایی گیلانراه اندازی سیستم پرداخت تلفنی قبوض برق گیلانکشف سوخت قاچاق در تالش
    جديدترين عناوين
    حلق آویز شدن نخستین عامل خودکشی در گیلان است افتتاح دو سرای محله برای نخستین‌بار در رشت بهره برداری از رصدخانه کوشیار گیلانی رشت تا پایان امسال آغاز واکسیناسیون پنج‌گانه پنتاوالان در گیلان برداشت غیرمجاز شن و ماسه جرم است گشایش نمایشگاه رایانه و تجارت الکترونیک در گیلان گیلان از قطب‌های آینده تولید فولاد و محصولات سلولزی کشور است مرمت 85 درصد از گود افتادگی های آزاد راه رشت – قزوین آغاز بازشماری سرشماری عمومی کشاورزی در استان گیلان زمینهای پایین دست جلگه ای گیلان مناسب تکثیر پیاز زعفران آستراخان دروازه صادرات گیلان به روسیه «گوجه فرنگی» 10 هزار تومانی تاج سر میوه‌های گیلان اجتماع بزرگ اربعین حسینی در آستانه‌اشرفیه ایجاد بازارچه‌ خوداشتغالی زنان روستایی در گیلان اختصاص اعتبار برای تعمیرات مدارس استثنایی گیلان کاهش 31 درصدی صید ماهیان استخوانی در حوزه تالش راه اندازی سیستم پرداخت تلفنی قبوض برق گیلان کشف سوخت قاچاق در تالش جسد شادی سرخیل سالم از آب گرفته شد کاهش ۳۰درصدی تولید عسل در گیلان آغاز طرح پیمایشی سرمایه های اجتماعی در گیلان اعلام کالابرگ نفت سفید آبان و آذر عملکرد مدیران گیلان ارزیابی می‌شود از مبارزه با سرطان تا چربی سوزی، همه در یک میوه خاص بخشش اضافه خدمت مشمولان غایب تصاویر صیادان صبح گیلان برخورد موتورسیکلت ها با تیربرق را جدی بگیریم اختصاص ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای به زراعی باغات چای ساماندهی رودخانه پیربازار واگذاری 3 شهرک صنعتی به شرکتهای خدماتی
    خبرهای‌برتر‌هفته
    از مبارزه با سرطان تا چربی سوزی، همه در یک میوه خاصجسد شادی سرخیل سالم از آب گرفته شدحلق آویز شدن نخستین عامل خودکشی در گیلان استتصاویر صیادان صبح گیلانکاهش ۳۰درصدی تولید عسل در گیلانآغاز طرح پیمایشی سرمایه های اجتماعی در گیلان اعلام کالابرگ نفت سفید آبان و آذر افتتاح دو سرای محله برای نخستین‌بار در رشت ساماندهی رودخانه پیربازار «گوجه فرنگی» 10 هزار تومانی تاج سر میوه‌های گیلان