تبليغاتX
اخبار گیلان / Guilan News Agency/ یکشنبه، 30 آذر، 1393


دوشنبه 29 فروردین 1390 12:47:50    تعداد بازديد: 699    شناسه خبر: 6303    بخش: اجتماعی  نسخه چاپي
تولید کالباس از ماهی
کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از تولید کالباس ماهی و سوریمی از ماهی سارم خبر داد.


کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از تولید کالباس ماهی و سوریمی از ماهی سارم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندر انزلی، مرضیه موسوی نسب در جمع کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با اشاره به اینکه کالباس به عنوان محصولی نیمه آماده شهرت دارد اظهار داشت: این فرآورده مخلوط پایداری از گوشت حلال، چربی و آب است که با مواد افزودنی دیگر در اشکال مختلف تولید میشود.

وی تولید کالباس ماهی از سوریمی و مقایسه ویژگی‌های بافتی آن با کالباس تولید شده از ماهی را از اهداف این تحقیق عنوان کرد و افزود: نمونه‌ها پس از تولید به مدت یک، 14، 30، 45 و 60 روز در سردخانه با دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند.

موسوی نسب خاطرنشان کرد: برای مقایسه ویژگی‌های بافتی نمونه‌ها و تعیین فاکتورهای میزان سفتی و مقاومت به کشش آنها از دستگاه بافت‌سنج استفاده شد.
کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز بیان داشت: نتایج نشان داد میزان سفتی و مقاومت به کشش نمونه‌ها با گذشت زمان افزایش یافت.

به گفته وی میانگین مقدار دو فاکتور بافتی نشان داد اختلاف معنیداری بین نمونه‌های کالباس ماهی و سوریمی تولیدی وجود داشت.

*تاثیر استفاده از متابی سولفیت سدیم بر ویژگی کیفی میگو
موسوی نسب به تاثیر استفاده از متابی سولفیت سدیم بر ویژگی‌های کیفی میگو طی نگهداری به صورت منجمد اشاره کرد و گفت: ترکیبات سولفیت در بسیاری از کشورها برای جلوگیری از ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در سطح میگو پس از صید استفاده می‌شود.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، سولفیت را ارزان‌ترین و آسان‌ترین روش برای جلوگیری ملانوسیس عنوان کرد و افزود: این ماده برای بسیاری از افراد که به ترکیبات سولفور حساسند ممنوع است.

وی ادامه داد: این تحقیق بررسی تاثیر تیمار متابی سولفیت سدیم بر ویژگی کیفی میگوی صورتی خلیج فارس به صورت کامل و خام طی نگهداری به صورت منجمد به مدت 6 ماه انجام شد.
موسوی نسب آزمایش‌ها را شامل اندازه‌گیری ph ، تعداد مجموع باکتری‌های هوازی، عدد پراکسید و تری متیل آمین نیتروژن به صورت زمان‌بندی در مقاسه با نمونه‌های کنترل شده بیان کرد.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز تصریح کرد: نتایج نشان داد تیمار متابی سولفیت سدیم پس از 6 ماه موجب کاهش مجموع باکتری‌های هوازی در هر دو نمونه شد ضمن اینکه از نظر میزان ph و عدد پراکسید بهتر است میگوها همراه پوسته نگهداری شوند.

وی با اشاره به اینکه تیمار متابی سولفیت سدیم تاثیر منفی بر میزان تری متیل آمین داشت، خاطرنشان کرد: در مجموع تیمار متابی سولفیت سدیم در این پروژه اثر نگهدارندگی برای حفظ کیفیت میگوها در مدت 6 ماه نگهداری در دمای منهای 18 درجه سانتیگراد را نداشت.

*لعاب‌دهی یخی آب بر ویژگی‌های کیفی میگوی منجمد
موسوی نسب با اشاره به مقایسه استفاده از لعاب‌دهی یخی آب و کیتوزان بر ویژگی‌های کیفی میگوی منجمد اظهار داشت: انجماد یک روش موثر نگهداری غذاهای دریایی است.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز با تاکید براینکه لعاب‌دهی کیفیت محصول را بهبود نمی‌دهد، افزود: لعاب‌دهی شامل یک پوشش نازک یخ است که سطح خارجی محصول را پوشانده و برای محصولات شیلاتی کوچک با شکل نامنظم مانند میگو، زمانی که بدون بسته‌بندی یا درون بسته‌های بالشتکی باشند لازم است.

وی هدف از این تحقیق را بررسی تاثیرات لعاب‌دهی آب و محلول دو درصد کیتوزان بر کیفیت نمونه‌های کامل و خام نگهداری شده در دمای منهای دو تا منهای 18 درجه سانتیگراد ذکر کرد و بیان داشت: نمونه‌های میگو به صورت زمان‌بندی شده برای آزمایش‌های تیوباربیتوریک اسید، تری متیل آمین نیتروژن، ph ، الکتروفورز و ارزیابی حسی در زمان صفر و پس از 6 ماه نگهداری به صورت منجمد بررسی شدند.

به گفته موسوی نسب نتایج حاصل از آزمایش‌های الکتروفورز و ارزیابی حسی نیز نشان دهنده حفاظت بهتر از کیفیت میگو با استفاده از لعاب‌دهی یخی محلول کیتوزان بود. 


موارد مرتبط :
  • صید ماهی سفید نادر در بندر انزلی
  • سومین بار متوالی از یک ماهی اوزون بورون تخمک حاصل شد
  • ظرفیت پرورش 900 هزار تن ماهی در قفس در کشور
  • مصرف سرانه ماهی در گیلان 12 کیلوگرم است
  • یک تن خاویار و هفت تن گوشت ماهی خاویاری در گیلان استحصال شد
  • تغییر زمان ماهیگیری در رودخانه مرزی آستاراچای ضروری است
  • تولید بستنی از ماهی کپور نقره‌ای
  • تولید عصاره ماهی قزل‌آلا
  • رودخانه های گیلان شرایط لازم برای تکثیر طبیعی ماهیان را ندارند
  • تکثیر فیلماهیان پرورشی 9 ساله در انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
  • کشف 8800 رشته دام ماهیان استخوانی در گیلان
  • صید ماهی سفید سه کیلوگرمی در گیلان

  • تصاوير ديگر :
     

    نظرات شما در مورد اين خبر
    نام شما : (اختياري)
    آدرس ايميل : (اختياري)
    نظر شما :

    
    تبلیغات
    خبرهای‌اخير‌اين‌بخش
    اعلام لیست پروانه های نامعتبر عایق های رطوبتی اختلاس در پارک علم و فناوری گیلانشورای شهر رشت به نتیجه نرسیدفست فودها با بدن چه می‌کنندشکار پرندگان مهاجر در تالاب انزلی همچنان مورد طمع شکارچیانرشوه‌خواری در شهرداری رشتفراوانی میوه در بازار گیلان مناسب استامروز شهردار رشت انتخاب می‌شودمحدودیت ترافیکی در محور قزوین‌ ـ‌ رشتزلزله ی سه و یک دهم ریشتری در بره سر گیلان
    جديدترين عناوين
    اعلام لیست پروانه های نامعتبر عایق های رطوبتی اختلاس در پارک علم و فناوری گیلان سود بانکی ۲۷ درصدی مانع نوسازی ناوگان حمل و نقل گیلان احیای آب‌بندان‌های کشاورزی گیلان شورای شهر رشت به نتیجه نرسید فست فودها با بدن چه می‌کنند پیش بینی تولید 72 هزار تن مرکبات در گیلان اجرای تعزیه گیلکی پس از 85 سال در گیلان شکار پرندگان مهاجر در تالاب انزلی همچنان مورد طمع شکارچیان شکارچی پلنگ تالش به حبس محکوم شد رشوه‌خواری در شهرداری رشت واگذاری پروژه‌های عمرانی فومن و شفت به پیمانکاران قوی فراوانی میوه در بازار گیلان مناسب است امروز شهردار رشت انتخاب می‌شود محدودیت ترافیکی در محور قزوین‌ ـ‌ رشت 30 آذر آخرین مهلت بیمه مرکبات زلزله ی سه و یک دهم ریشتری در بره سر گیلان راهی برای فرار از ابتلا به کبد چرب ارائه دهندگان بیمه خدمات و بیمه های تکمیلی برای مردم دغدغه ایجاد نکنند تصویب طرح تفصیلی محدوده منطقه چهار رشت برای مقابله با مفاسد باید صف واحد باشیم چهل میلیارد دلار، رقم صادرات غیرنفتی نقض حریم خصوصی با سوء استفاده از نرم افزارهای پیام رسان موبایلی دانشجویان پشت درهای بسته همایش ملی بازشناسی نهضت جنگل راه‌اندازی 36 سایت نظارت تصویری و ثبت تخلف سرعت در محورهای گیلان بازدید هیئت روسی از واحد تولید محصولات دام و طیور گیلان پیگیری میزبانی لنگرود از مسابقات کشتی ساحلی جهانی ایجاد شهر جدید با تجمیع 6 روستا در آستارا اعلام چهار کالابرگ دریافت نفت سفید در گیلان خطر ابتلا به سرطان را با خوردن سیر کاهش دهید
    خبرهای‌برتر‌هفته
    راهی برای فرار از ابتلا به کبد چربساخت بلندترین ساختمان گیلان در ماکلوانمخالفت فرماندار با انتخاب اعضا شورا به عنوان شهردار رشتعلی مطهری در دانشگاه گیلان سخنرانی نکندمیوه‌ها را با پوست بخوریم یا بدون پوستخطر ابتلا به سرطان را با خوردن سیر کاهش دهیدانتخاب شهردار لاهیجان بدون هرگونه تنش بیاییم دست از پشت بیمارستان های خصوصی برداریمشکارچیان آنلاین، چالشی جدی برای کودکان نابالغتصویب طرح تفصیلی محدوده منطقه چهار رشت