تبليغاتX
اخبار گیلان / Guilan News Agency/ چهارشنبه، 11 شهریور، 1394


دوشنبه 29 فروردین 1390 12:47:50    تعداد بازديد: 836    شناسه خبر: 6303    بخش: اجتماعی  نسخه چاپي
تولید کالباس از ماهی
کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از تولید کالباس ماهی و سوریمی از ماهی سارم خبر داد.


کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از تولید کالباس ماهی و سوریمی از ماهی سارم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندر انزلی، مرضیه موسوی نسب در جمع کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با اشاره به اینکه کالباس به عنوان محصولی نیمه آماده شهرت دارد اظهار داشت: این فرآورده مخلوط پایداری از گوشت حلال، چربی و آب است که با مواد افزودنی دیگر در اشکال مختلف تولید میشود.

وی تولید کالباس ماهی از سوریمی و مقایسه ویژگی‌های بافتی آن با کالباس تولید شده از ماهی را از اهداف این تحقیق عنوان کرد و افزود: نمونه‌ها پس از تولید به مدت یک، 14، 30، 45 و 60 روز در سردخانه با دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند.

موسوی نسب خاطرنشان کرد: برای مقایسه ویژگی‌های بافتی نمونه‌ها و تعیین فاکتورهای میزان سفتی و مقاومت به کشش آنها از دستگاه بافت‌سنج استفاده شد.
کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز بیان داشت: نتایج نشان داد میزان سفتی و مقاومت به کشش نمونه‌ها با گذشت زمان افزایش یافت.

به گفته وی میانگین مقدار دو فاکتور بافتی نشان داد اختلاف معنیداری بین نمونه‌های کالباس ماهی و سوریمی تولیدی وجود داشت.

*تاثیر استفاده از متابی سولفیت سدیم بر ویژگی کیفی میگو
موسوی نسب به تاثیر استفاده از متابی سولفیت سدیم بر ویژگی‌های کیفی میگو طی نگهداری به صورت منجمد اشاره کرد و گفت: ترکیبات سولفیت در بسیاری از کشورها برای جلوگیری از ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در سطح میگو پس از صید استفاده می‌شود.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، سولفیت را ارزان‌ترین و آسان‌ترین روش برای جلوگیری ملانوسیس عنوان کرد و افزود: این ماده برای بسیاری از افراد که به ترکیبات سولفور حساسند ممنوع است.

وی ادامه داد: این تحقیق بررسی تاثیر تیمار متابی سولفیت سدیم بر ویژگی کیفی میگوی صورتی خلیج فارس به صورت کامل و خام طی نگهداری به صورت منجمد به مدت 6 ماه انجام شد.
موسوی نسب آزمایش‌ها را شامل اندازه‌گیری ph ، تعداد مجموع باکتری‌های هوازی، عدد پراکسید و تری متیل آمین نیتروژن به صورت زمان‌بندی در مقاسه با نمونه‌های کنترل شده بیان کرد.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز تصریح کرد: نتایج نشان داد تیمار متابی سولفیت سدیم پس از 6 ماه موجب کاهش مجموع باکتری‌های هوازی در هر دو نمونه شد ضمن اینکه از نظر میزان ph و عدد پراکسید بهتر است میگوها همراه پوسته نگهداری شوند.

وی با اشاره به اینکه تیمار متابی سولفیت سدیم تاثیر منفی بر میزان تری متیل آمین داشت، خاطرنشان کرد: در مجموع تیمار متابی سولفیت سدیم در این پروژه اثر نگهدارندگی برای حفظ کیفیت میگوها در مدت 6 ماه نگهداری در دمای منهای 18 درجه سانتیگراد را نداشت.

*لعاب‌دهی یخی آب بر ویژگی‌های کیفی میگوی منجمد
موسوی نسب با اشاره به مقایسه استفاده از لعاب‌دهی یخی آب و کیتوزان بر ویژگی‌های کیفی میگوی منجمد اظهار داشت: انجماد یک روش موثر نگهداری غذاهای دریایی است.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز با تاکید براینکه لعاب‌دهی کیفیت محصول را بهبود نمی‌دهد، افزود: لعاب‌دهی شامل یک پوشش نازک یخ است که سطح خارجی محصول را پوشانده و برای محصولات شیلاتی کوچک با شکل نامنظم مانند میگو، زمانی که بدون بسته‌بندی یا درون بسته‌های بالشتکی باشند لازم است.

وی هدف از این تحقیق را بررسی تاثیرات لعاب‌دهی آب و محلول دو درصد کیتوزان بر کیفیت نمونه‌های کامل و خام نگهداری شده در دمای منهای دو تا منهای 18 درجه سانتیگراد ذکر کرد و بیان داشت: نمونه‌های میگو به صورت زمان‌بندی شده برای آزمایش‌های تیوباربیتوریک اسید، تری متیل آمین نیتروژن، ph ، الکتروفورز و ارزیابی حسی در زمان صفر و پس از 6 ماه نگهداری به صورت منجمد بررسی شدند.

به گفته موسوی نسب نتایج حاصل از آزمایش‌های الکتروفورز و ارزیابی حسی نیز نشان دهنده حفاظت بهتر از کیفیت میگو با استفاده از لعاب‌دهی یخی محلول کیتوزان بود. 


موارد مرتبط :
  • صید ماهی سفید نادر در بندر انزلی
  • سومین بار متوالی از یک ماهی اوزون بورون تخمک حاصل شد
  • ظرفیت پرورش 900 هزار تن ماهی در قفس در کشور
  • مصرف سرانه ماهی در گیلان 12 کیلوگرم است
  • یک تن خاویار و هفت تن گوشت ماهی خاویاری در گیلان استحصال شد
  • تغییر زمان ماهیگیری در رودخانه مرزی آستاراچای ضروری است
  • تولید بستنی از ماهی کپور نقره‌ای
  • تولید عصاره ماهی قزل‌آلا
  • رودخانه های گیلان شرایط لازم برای تکثیر طبیعی ماهیان را ندارند
  • تکثیر فیلماهیان پرورشی 9 ساله در انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
  • کشف 8800 رشته دام ماهیان استخوانی در گیلان
  • صید ماهی سفید سه کیلوگرمی در گیلان

  • تصاوير ديگر :
     

    نظرات شما در مورد اين خبر
    نام شما : (اختياري)
    آدرس ايميل : (اختياري)
    نظر شما :

    
    تبلیغات
    خبرهای‌اخير‌اين‌بخش
    کشف 317 گوشی تلفن همراه قاچاق در رشت کشف ظروف شیشه‌ای قاچاق در آستاراافزایش دمای گیلان از فرداکندی در روند جمع‌آوری روان‌آب‌های رشتکشف سوسمار "ایگوآنا" در رشتافتتاح همزمان 27 واحد آموزشی به مناسبت هفته دولترسیدگی ریشه‌ای به مشکلات و چالش‌های اجتماعی استانمرمت خانه موزه "شوکتی" ماسوله پسران ارشد زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می‌شوند اعلام زمان نتایج نهایی آزمون ارشد
    جديدترين عناوين
    ۷۴ میلیارد تومان از طلب چایکاران پرداخت و ۱۴ میلیارد باقی ماند شورای نگهبان در تایید صلاحیت کاندیداها بدون مسامحه عمل کند دستگیری شرور گلسار رشت کشف 317 گوشی تلفن همراه قاچاق در رشت کشف ظروف شیشه‌ای قاچاق در آستارا استقرار اصناف گیلان در شهرک صنعتی سفیدرود رشت افزایش دمای گیلان از فردا کندی در روند جمع‌آوری روان‌آب‌های رشت کشف سوسمار "ایگوآنا" در رشت اراضی ساحلی تالش، مستعد پرورش ماهیان خاویاری افتتاح همزمان 27 واحد آموزشی به مناسبت هفته دولت افزایش تخلیه مواد نفتی ترانزیتی در بندر انزلی رسیدگی ریشه‌ای به مشکلات و چالش‌های اجتماعی استان مرمت خانه موزه "شوکتی" ماسوله افتتاح سایت پروازی گردشگری رودسر پسران ارشد زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می‌شوند اعلام زمان نتایج نهایی آزمون ارشد راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات مکانی و شغلی منطقه آزاد انزلی حمید استیلی:شرایط جوی دلیل شکست‌مان بود تصاویر جشن میلاد امام رضا (ع) با حضور خادمین و پرچم حرم رضوی تا چهار ماه آینده برنج خارجی وارد نمی شود تداوم هوای خنک در گیلان آغاز جشن فارغ‌التحصیلی دانش‌آموزان نیروی دریایی در رشت حوادث عابران پیاده در گیلان نگران‌‌کننده است افتتاح مرکز بازدیدکنندگان پناهگاه حیات وحش لوندویل اجرای طرح نهضت سبز در گیلان استاندار گیلان: رضایت کامل از بانک‌های گیلان ندارم طرح تبدیل قاسم آباد رودسر به دهکده گردشگری عزم جدی بازرسی گیلان برای کوتاه کردن دست زمین خواران در منطقه حیران میوه‌ای 10 هزار بار قوی‌تر از شیمی‌درمانی
    خبرهای‌برتر‌هفته
    اعلام زمان نتایج نهایی آزمون ارشددستگیری شرور گلسار رشتافتتاح سایت پروازی گردشگری رودسر کشف سوسمار "ایگوآنا" در رشتتصاویر جشن میلاد امام رضا (ع) با حضور خادمین و پرچم حرم رضوی تداوم هوای خنک در گیلانافتتاح مرکز بازدیدکنندگان پناهگاه حیات وحش لوندویل حوادث عابران پیاده در گیلان نگران‌‌کننده استراه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات مکانی و شغلی منطقه آزاد انزلیاجرای طرح نهضت سبز در گیلان