تبليغاتX
اخبار گیلان / Guilan News Agency/ جمعه، 3 مرداد، 1393


دوشنبه 29 فروردین 1390 12:47:50    تعداد بازديد: 618    شناسه خبر: 6303    بخش: اجتماعی  نسخه چاپي
تولید کالباس از ماهی
کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از تولید کالباس ماهی و سوریمی از ماهی سارم خبر داد.


کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از تولید کالباس ماهی و سوریمی از ماهی سارم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندر انزلی، مرضیه موسوی نسب در جمع کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با اشاره به اینکه کالباس به عنوان محصولی نیمه آماده شهرت دارد اظهار داشت: این فرآورده مخلوط پایداری از گوشت حلال، چربی و آب است که با مواد افزودنی دیگر در اشکال مختلف تولید میشود.

وی تولید کالباس ماهی از سوریمی و مقایسه ویژگی‌های بافتی آن با کالباس تولید شده از ماهی را از اهداف این تحقیق عنوان کرد و افزود: نمونه‌ها پس از تولید به مدت یک، 14، 30، 45 و 60 روز در سردخانه با دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند.

موسوی نسب خاطرنشان کرد: برای مقایسه ویژگی‌های بافتی نمونه‌ها و تعیین فاکتورهای میزان سفتی و مقاومت به کشش آنها از دستگاه بافت‌سنج استفاده شد.
کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز بیان داشت: نتایج نشان داد میزان سفتی و مقاومت به کشش نمونه‌ها با گذشت زمان افزایش یافت.

به گفته وی میانگین مقدار دو فاکتور بافتی نشان داد اختلاف معنیداری بین نمونه‌های کالباس ماهی و سوریمی تولیدی وجود داشت.

*تاثیر استفاده از متابی سولفیت سدیم بر ویژگی کیفی میگو
موسوی نسب به تاثیر استفاده از متابی سولفیت سدیم بر ویژگی‌های کیفی میگو طی نگهداری به صورت منجمد اشاره کرد و گفت: ترکیبات سولفیت در بسیاری از کشورها برای جلوگیری از ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در سطح میگو پس از صید استفاده می‌شود.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، سولفیت را ارزان‌ترین و آسان‌ترین روش برای جلوگیری ملانوسیس عنوان کرد و افزود: این ماده برای بسیاری از افراد که به ترکیبات سولفور حساسند ممنوع است.

وی ادامه داد: این تحقیق بررسی تاثیر تیمار متابی سولفیت سدیم بر ویژگی کیفی میگوی صورتی خلیج فارس به صورت کامل و خام طی نگهداری به صورت منجمد به مدت 6 ماه انجام شد.
موسوی نسب آزمایش‌ها را شامل اندازه‌گیری ph ، تعداد مجموع باکتری‌های هوازی، عدد پراکسید و تری متیل آمین نیتروژن به صورت زمان‌بندی در مقاسه با نمونه‌های کنترل شده بیان کرد.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز تصریح کرد: نتایج نشان داد تیمار متابی سولفیت سدیم پس از 6 ماه موجب کاهش مجموع باکتری‌های هوازی در هر دو نمونه شد ضمن اینکه از نظر میزان ph و عدد پراکسید بهتر است میگوها همراه پوسته نگهداری شوند.

وی با اشاره به اینکه تیمار متابی سولفیت سدیم تاثیر منفی بر میزان تری متیل آمین داشت، خاطرنشان کرد: در مجموع تیمار متابی سولفیت سدیم در این پروژه اثر نگهدارندگی برای حفظ کیفیت میگوها در مدت 6 ماه نگهداری در دمای منهای 18 درجه سانتیگراد را نداشت.

*لعاب‌دهی یخی آب بر ویژگی‌های کیفی میگوی منجمد
موسوی نسب با اشاره به مقایسه استفاده از لعاب‌دهی یخی آب و کیتوزان بر ویژگی‌های کیفی میگوی منجمد اظهار داشت: انجماد یک روش موثر نگهداری غذاهای دریایی است.

کارشناس بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز با تاکید براینکه لعاب‌دهی کیفیت محصول را بهبود نمی‌دهد، افزود: لعاب‌دهی شامل یک پوشش نازک یخ است که سطح خارجی محصول را پوشانده و برای محصولات شیلاتی کوچک با شکل نامنظم مانند میگو، زمانی که بدون بسته‌بندی یا درون بسته‌های بالشتکی باشند لازم است.

وی هدف از این تحقیق را بررسی تاثیرات لعاب‌دهی آب و محلول دو درصد کیتوزان بر کیفیت نمونه‌های کامل و خام نگهداری شده در دمای منهای دو تا منهای 18 درجه سانتیگراد ذکر کرد و بیان داشت: نمونه‌های میگو به صورت زمان‌بندی شده برای آزمایش‌های تیوباربیتوریک اسید، تری متیل آمین نیتروژن، ph ، الکتروفورز و ارزیابی حسی در زمان صفر و پس از 6 ماه نگهداری به صورت منجمد بررسی شدند.

به گفته موسوی نسب نتایج حاصل از آزمایش‌های الکتروفورز و ارزیابی حسی نیز نشان دهنده حفاظت بهتر از کیفیت میگو با استفاده از لعاب‌دهی یخی محلول کیتوزان بود. 


موارد مرتبط :
  • صید ماهی سفید نادر در بندر انزلی
  • سومین بار متوالی از یک ماهی اوزون بورون تخمک حاصل شد
  • ظرفیت پرورش 900 هزار تن ماهی در قفس در کشور
  • مصرف سرانه ماهی در گیلان 12 کیلوگرم است
  • یک تن خاویار و هفت تن گوشت ماهی خاویاری در گیلان استحصال شد
  • تغییر زمان ماهیگیری در رودخانه مرزی آستاراچای ضروری است
  • تولید بستنی از ماهی کپور نقره‌ای
  • تولید عصاره ماهی قزل‌آلا
  • رودخانه های گیلان شرایط لازم برای تکثیر طبیعی ماهیان را ندارند
  • تکثیر فیلماهیان پرورشی 9 ساله در انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
  • کشف 8800 رشته دام ماهیان استخوانی در گیلان
  • صید ماهی سفید سه کیلوگرمی در گیلان

  • تصاوير ديگر :
     

    نظرات شما در مورد اين خبر
    نام شما : (اختياري)
    آدرس ايميل : (اختياري)
    نظر شما :

    
    تبلیغات
    خبرهای‌اخير‌اين‌بخش
    کم‌خونی بیماری نیستاختصاص یک میلیارد ریال برای تجهیز مراکز آموزش فرش بافی گیلان سن امید به زندگی در کشور به ۷۲ سال افزایش یافته استکمک 20 میلیون تومانی به کتابخانه ملی رشتاعلام مسیرهای راهپیمایی روز قدس در رشتدعای روز بیست‌و‌ششم ماه مبارک رمضانبحرانی‌ترین وضعیت آلودگی هوای گیلان با سوزاندن ضایعات برنججمع‌آوری زکات فطره به صورت هیئت‌امنایی در مساجد تالشبحران کم‌آبی لوندویل را تهدید می‌کندیک بام و دو هوای شورای شهر رشت
    جديدترين عناوين
    کم‌خونی بیماری نیست اختصاص یک میلیارد ریال برای تجهیز مراکز آموزش فرش بافی گیلان سن امید به زندگی در کشور به ۷۲ سال افزایش یافته است کمک 20 میلیون تومانی به کتابخانه ملی رشت برگزاری مسابقه عکس «مسیر مقاومت» در گیلان تکمیل پروسه تولید فولاد در گیلان دستگیری ضارب مادر و دختر صومعه سرایی در کمتر از 2 ساعت دعای روز بیست‌و‌ششم ماه مبارک رمضان ارتباط مناسبتر با سرمایه گذاران واقعی در گیلان بحرانی‌ترین وضعیت آلودگی هوای گیلان با سوزاندن ضایعات برنج دخالت دستگاه‌های جاسوسی غرب در ایجاد داعش جمع‌آوری زکات فطره به صورت هیئت‌امنایی در مساجد تالش بحران کم‌آبی لوندویل را تهدید می‌کند وجود بیش از 1000 طرح نیمه تمام صنعتی در گیلان یک بام و دو هوای شورای شهر رشت انتشارکتاب دو کتاب در گیلان اجرای طرح کشت دوم پس از برداشت برنج آتلیه های عکاسی محرم حریم خصوصی ما نیستند آلودگی آب و خاک گیلان در حالت هشدار تولید بیش از 165 هزار کیلو مرغ ارگانیک در گیلان دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان برگزاری چهاردهمین دوره مسابقات هندبال ساحلی کشور به میزبانی آستارا پرونده تخلف 619 میلیون ریالی نانوایی های مرکز استان برگزاری مسابقات کشتی ساحلی کشور در گیلان برداشت مکانیزه برنج در خمام باشگاه داماش گیلان در دو راهی واگذاری یا انحلال خرید 11 هزار تن برگ سبز چای در رودسر استفاده از ظرفیت نیروی دریایی ارتش در ایجاد کسب و کار راهپیمایی روز قدس عزم جهانی علیه رژیم اشغالگر قدس تولید 4.6 میلیون تن فولاد در گیلان
    خبرهای‌برتر‌هفته
    انتقاد از استخدام و جذب غیرقانونی نیروها در دولت قبلاعلام مسیرهای راهپیمایی روز قدس در رشتبرگزاری مسابقات کشتی ساحلی کشور در گیلان آلودگی آب و خاک گیلان در حالت هشدارتعطیلی عملیات اجرایی تله‌کابین لنگرودآتلیه های عکاسی محرم حریم خصوصی ما نیستندباشگاه داماش گیلان در دو راهی واگذاری یا انحلالاجرای طرح کشت دوم پس از برداشت برنجمگس زیتون عامل نابودی محصول درختان رودبارراهپیمایی روز قدس عزم جهانی علیه رژیم اشغالگر قدس